Wielremcilinder achter 17,5mm A kwaliteit

€ 12,23
Inclusief belasting LEVERINGSTERMIJN 1 tot 2 DAGEN, DEZELFDE DAG VERSTUURD

VW nr 113611053B

 

Aantal
op voorraad

  • Betalingen in een veilige omgeving , SSL verbinding Betalingen in een veilige omgeving , SSL verbinding
  • Levering kan  per bode of ophalen bij BUGPARTS Levering kan per bode of ophalen bij BUGPARTS
  • Retour van nieuwe onderdelen (met uitzondering van elektrische delen) Retour van nieuwe onderdelen (met uitzondering van elektrische delen)

Toepasbaar op :

 
Kever 8.1967 en later 
Karmann Ghia 8.1967 en later 
Kübel 3.1973 en later

De hydraulische druk, die via het rempedaal uitgeoefend wordt, drukt via de remleiding en remslang de wielremcilinders naar buiten. De wielremcilinders drukken de remschoenen tegen de remtrommel en daardoor zal de wagen vertragen.

Om het remsysteem te kunnen ontluchten, is er een ontluchtingsnippel op de wielremcilinder aangebracht. Deze wordt ook beschermd tegen corrosie door middel van een afsluitdopje.

Waaraan is een kapotte remcilinder te herkennen?

Een kapotte wielremcilinder is meestal te herkennen aan lekkage van remvloeistof, of dat 1 of 2 zuigers door corrosie (roest) vastzitten in het huis. Als je er op tijd bij bent dan zit vaak alleen de stofhoes vol met remvloeistof, ben je er te laat bij en de gehele binnenzijde van de remtrommel is vettig dan is het advies om ook de remvoering te vervangen. De remvoering neemt als een spons de remvloeistof op en zal de remvertraging blijvend negatief beïnvloeden.

Een nadeel van de vaak fragiele ontluchtingsnippels is dat deze wel eens willen afbreken, volledige vervanging van de wielremcilinder is dan de enige oplossing.

Let op: Wielremcilinders mogen nooit droog in elkaar worden gezet, ieder inwendig onderdeel moet worden gesmeerd met een dun laagje remcilinderpasta. Je zou denken dat nieuwe remdelen af fabriek al zijn voorzien van pasta maar dat is niet altijd het geval. Je moet dat dan ook zelf controleren voordat je het onderdeel gaat monteren.

1227 / 113611053B
2 Items
Nieuw product
chat Reacties (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.