Volkswagen T2 Bus Oliefilter Type 4 motor 021115351A

€ 12,31
Inclusief belasting LEVERINGSTERMIJN 1 tot 2 DAGEN, DEZELFDE DAG VERSTUURD

VW nr 021 115 351 A

vw transporter

Toepasbaar op:
Type 4 motoren

MAN filter

Aantal
OP VOORRAAD

  • Betalingen in een veilige omgeving , SSL verbinding Betalingen in een veilige omgeving , SSL verbinding
  • Levering kan  per bode of ophalen bij BUGPARTS Levering kan per bode of ophalen bij BUGPARTS
  • Retour van nieuwe onderdelen (met uitzondering van elektrische delen) Retour van nieuwe onderdelen (met uitzondering van elektrische delen)

Toepasbaar op:

vw transporter
Type 4 motoren

Als je motor is voorzien van een oliefilter moet dit bij iedere oliewissel worden vervangen. Het oliefilter zorgt ervoor dat de olie schoon blijft. Als er ongerechtigheden in de oliestroom terecht komen kan dit grote schade aanrichtingen aan het lagerwerk.

De Type 1 motoren zijn pas bij de komst van de zogenaamde ACD motoren eind 1992 voorzien van een modern oliefilter daarvoor moest het zeefje achter het carterdeksel alle vuil maar zien op te vangen. Het is onbegrijpelijk waarom Volkswagen dit zolang heeft uitgesteld terwijl ze dit bij de uitkomst van de Type 4 motoren al direct hebben toegepast dus op de hoogte waren van de gevaren van het slecht filterend zeefje.

De aftermarket industrie heeft dit probleem al veel eerder aan zien komen en kwam half jaren 70 al met speciale oliepompen die voorzien waren van een modern oliefilter. Voor een langere levensduur van je motor is het te overwegen om alsnog zo’n oliepomp te gaan monteren (vermeld op het tabblad aanverwanten).

Opmerking: Voor alle schroefbare oliefilters eerst vullen met motorolie, een laagje olie aanbrengen op de afsluitring en dan pas monteren. Hierdoor heeft de oliepomp direct olie bij de eerste start na een nieuw filter en het laagje olie op de afsluitring zorgt ervoor dat je het filter later weer makkelijk kan losdraaien.

41826 - 021 115 351 A - 021115351A
2 Items
Nieuw product
chat Reacties (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.