Volkswagen Panoramabus Remvloeistof DOT 3 per liter - 1
search
  • Volkswagen Panoramabus Remvloeistof DOT 3 per liter - 1

Volkswagen Panoramabus Remvloeistof DOT 3 per liter

€ 11,90
Inclusief belasting

Art nr 50100

vw transporter panoramabus T2a T2B

Toepasbaar op:
standaard toepassingen alle bouwjaren

ate remvloeistof dot 3

Aantal
Momenteel niet op voorraad - vraag naar de levertijd via de knop

help_outlineeen vraag over dit artikel ?
Volkswagen Panoramabus Remvloeistof DOT 3 per liter

Volkswagen Panoramabus Remvloeistof DOT 3 per liter

Art nr 50100

vw transporter panoramabus T2a T2B

Toepasbaar op:
standaard toepassingen alle bouwjaren

ate remvloeistof dot 3

 

 

Betalingen in een veilige omgeving , SSL verbinding

 

Levering kan per bode of ophalen bij BUGPARTS

  Retour van nieuwe onderdelen binnen 2 weken na aankoop .

Elektrische onderdelen en gebruikte onderdelen geen retour.

Toepasbaar op:

vw transporter panoramabus T2a T2B

Standaard toepassingen

Wanneer je op de rem trapt, zorgt de remvloeistof ervoor dat de kracht op het rempedaal wordt doorgegeven aan de wielremcilinders. Hier is een vloeistof voor nodig omdat vloeistoffen niet samendrukbaar zijn, elke drukkracht wordt daardoor direct doorgegeven. Daarnaast is remvloeistof erg dun waardoor het zich makkelijk door nauwe leidingen en doorgangen kan verplaatsen.

Erg belangrijk is dat remvloeistof een hoog kookpunt heeft, de bescheiden hoeveelheid remvloeistof in je auto moet namelijk de zeer hoge temperaturen die tijdens het remmen ontstaan kunnen verdragen (kan oplopen tot wel 500 graden). Het kookpunt kan worden overschreden wanneer je de auto bijvoorbeeld na langdurig remmen stilzet. Als remvloeistof gaat koken, ontstaan er dampbellen, in tegenstelling tot vloeistof zijn deze dampbellen samendrukbaar. Gevolg: er kan minder druk opgebouwd worden in het remsysteem en de prestaties van de remmen gaan drastisch achteruit. Daarnaast is remvloeistof hygroscopisch en aangezien onze klassiekers geen 100% dicht systeem hebben, komt er na verloop van tijd water en corrosie in het systeem, vandaar dat het heel belangrijk is om de remvloeistof iedere twee jaar te vervangen.

Remvloeistof heeft twee soorten kookpunten: droog (het kookpunt van nieuwe, nog verpakte remvloeistof) en nat (het kookpunt na de opname van ongeveer 3,2% water). Verder zijn er vier verschillende soorten remvloeistof - of remolie, zoals deze in de volksmond ook wel genoemd wordt - aangeduid met een DOT (Department of Transport) nummer. Hoe hoger dit nummer, hoe hoger het kookpunt van de betreffende remolie.

De remvloeistoffen zijn geformuleerd op basis van polyglycerol;

DOT 5 heeft het hoogste kookpunt (ook hoger dus dan 5.1 ) en is geformuleerd op basis van silicium.

DOT 3 heeft een droog kookpunt van 190 °C en een nat kookpunt van 140 °C.

Voor de andere nummers geldt het volgende: DOT 4 (205/155 ), DOT 5.1 (230/180 ) en DOT 5 (260/210 ).

Voor onze klassiekers maken we gebruik van DOT 3 en DOT 4 zoals Volkswagen dit ook voorschrijft, maar wanneer weet je nu welke DOT je moet nemen voor je auto? Het is heel simpel: hoe zwaarder je remmen doorgaans belast worden, hoe hoger het kookpunt het remvloeistof moet aankunnen. Zware voertuigen en sportieve voertuigen hebben dus baat bij een DOT 4 remvloeistof met een hoog kookpunt en voor de standaard remsystemen voldoet DOT 3.

Mixen van DOT 3 en DOT 4 wordt niet aanbevolen al kan het geen kwaad om een hogere versie met een lagere te mixen, omgekeerd zeker niet.

Wordt geleverd in een klassieke blikken liter verpakking.

Let op: Sommige fabrikanten van remdelen adviseren alleen het gebruik van een bepaalde remvloeistof, neem dit advies dan ook in acht. Indien dit het geval is, staat dit extra vermeld bij de omschrijving.

50100
Nieuw product
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.