search

Volkswagen Karmann Ghia Benzinekraan 111209021E

€ 53,68
Inclusief belasting

VW nr 111 209 021 E

karmann ghia

Toepasbaar op:
Karmann Ghia t/m 7.1961

bugparts de vw webshop

Aantal
NIET OP VOORRAAD, VRAAG NAAR DE LEVERTIJD.

help_outlineeen vraag over dit artikel ?
Volkswagen Karmann Ghia Benzinekraan 111209021E

Volkswagen Karmann Ghia Benzinekraan 111209021E

VW nr 111 209 021 E

karmann ghia

Toepasbaar op:
Karmann Ghia t/m 7.1961

bugparts de vw webshop

 

 

Betalingen in een veilige omgeving , SSL verbinding

 

Levering kan per bode of ophalen bij BUGPARTS

  Retour van nieuwe onderdelen binnen 2 weken na aankoop

(Elektrische delen geen retour)

Toepasbaar op:

karmann ghia

Karmann Ghia: t/m 7.1961

De eerste luchtgekoelde Volkswagens hadden geen benzinemeter aan boord maar wel een benzinekraan die op reserve kon worden gedraaid als de brandstof op ging raken. In de praktijk ging het precies zoals Volkswagen het had voorgesteld; net zo lang doorrijden tot de motor begon te stotteren, snel de benzinekraan op reserve draaien en dan maar hopen dat je het eerst volgende benzinestation kon halen. Stilstaan zonder benzine had je maar één keer, daarna schafte je een los tellertje aan wat met een magneet op het dashboard bleef plakken en waarmee je de km-stand kon bijhouden zodat je de volgende keer op tijd ging tanken.

De Kever bedoeld voor het thuismarkt welke bekend staat onder de naam "Standaard Kever" heeft het heel lang moeten stellen zonder benzinemeter dus met een benzinekraan, de export modellen en alle uitvoeringen van de Karmann Ghia werden vanaf modeljaar 1962 standaard voorzien van een benzinemeter waarbij de benzinekraan kwam te vervallen.

Als de auto op leeftijd komt dan kan de benzinekraan gaan lekken, controleer de kraan dan ook regelmatig op lekkage en vervang de kraan bij enige twijfel.

Wordt geleverd zonder zeef, zeefpakking en handvat, neem de zeef en zeefpakking er extra bij en hergebruik je oude handvat of schaf een verlengde uitvoering aan.

let op: bij de vermelde bouwjaren is ervan uitgegaan dat de originele tank nog aanwezig is, als je wagen ooit is voorzien van een vervangende tank kan de schroefdraadmaat afwijken.

486 - 111209021E
Nieuw product
chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.